ימי חשיפה קיץ 2024
לפני למעלה מ-16 שנים הוורד ריפ, עיבד, ביים ושיחק את "Gimpel the Fool" באנגלית, על פי סיפורו של יצחק בשביס סינגר, בפסטיבל הפרינג' הבינלאומי באדינבורו. מאז דמותו של גימפל מלווה אותו ברחבי העולם והיא הפכה לחלק בלתי נפרד ממנו. לפני ארבע שנים הווי ביים את דורי אנגל, השחקן הצעיר והמוכשר שנכנס לנעליו. דורי הציג את ההצגה ביידיש, בשפה המקורית בה נכתב הסיפור, בפולין, בצרפת וברומניה.
הערב אנחנו מחזירים את "גימפל תם" הביתה והוא יופיע בבכורה בעברית בפסטיבל הבינלאומי לתיאטרון יהודי בירושלים.
More than 16 years ago Howard Rypp performed “Gimpel the Fool” at the Edinburgh International Fringe Festival. Since then he played this character all over the world. Four years ago I feel fortunate that the talented Dori Engel stepped into these shoes and presented H.Rypp adaptation of this I B Singer classic story in Yiddish, its original language, in Poland France and Romania and throughout Israel.
Tonight we are bringing it back home and premiering it in Hebrew at the International Jewish Theatre Festival in Jerusalem.
ערב קריאה מבוימת פתוח לקהל הרחב בפייסבוק של תיאטרון הנפש
מתוך הבלוג של יובל הראל:
https://yuvalerel.com/2019/11/11/%d7%a1%d7%99%d7%92%d7%93%d7%99%d7%90%d7%93%d7%94-%d7%a4%d7%a1%d7%98%d7%99%d7%91%d7%9c-%d7%94%d7%aa%d7%a8%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%90%d7%aa%d7%99%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%aa%d7%90%d7%98/
מתוך אתר ynet:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5620965,00.html
מתוך אתר ידיעות אחרונות
https://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-5620571,00.html
מתוך אתר מעריב:
https://www.maariv.co.il/culture/theater-art/Article-728062
מתוך אתר MY JEWISH LEARNING:
https://www.myjewishlearning.com/jewish-and/sigd-a-unique-ethiopian-jewish-celebration/
מתוך אתר גלובס:
ייעודו של פסטיבל הסיגדיאדה הינו לחשוף את יופייה וגווניה של התרבות האתיופית ולשלב את מיטב אומניה בעשייה האומנותית בארץ.
הפסטיבל נוצר בהשראת חג הסיגד, המבטא מזה אלפי שנים את כמיהת יהודי אתיופיה לשוב לציון. הפסטיבל נוסד על ידי שי פרדו, אומן יוצר מהקהילה האתיופית בשנת 2011 והתמסד כפסטיבל רחב ידיים אשר מתקיים בתל אביב, בירת התרבות של ישראל. זוהי שנתו השמינית של הפסטיבל וכבר שנתיים שבנוסף לפסטיבל המרכזי, אנו מקיימים פסטיבלים בערים נוספות- יקנעם, ק.עקרון והשנה גם בחבל יבנה. תכני הפסטיבל מובאים גם למוסדות החינוך מגן ועד תלמידי התיכון באותן ערים.
סיגדיאדה היא חוויה אומנותית הכוללת שפע של מופעים מרתקים בתחום המוסיקה, השירה, המחול, התיאטרון, הקולנוע, ספוקן- וורד, סטנדאפ, העיצוב ועוד, המשלבים את המסורתי והחדש. זהי גם הזדמנות לחגוג יחד את החיבור הנדיר בין אנשים ותרבויות.
זוהי השנה השמינית שבה אנחנו חוגגים את העושר והיופי של התרבות האתיופית- יהודית.
במשך 2500 שנות גלות חלמה קהילת ביתא ישראל על ירושלים, שלא היה עבורם עיר של בניינים, כבישים או רמזורים, אלא חלום והשראה, מקום לשאוף אליו ולחיות לאורו. הכמיהה היא ששימרה וחיברה בין קהילת ביתא ישראל לבין יהודי העולם.
גם היום, כמעט 40 שנה אחרי העלייה הראשונה הקהילה נאבקת להשמיע את קולה, כואבת את המחיר הגבוה של הגזענות. מתוך הכאב הגדול צומחת גם היצירה וההתפתחות. כבר שמונה שנים שהפסטיבל נותן במה לדור הצעיר של האמנים שמביאים את הקול של אלה שנולדו וגדלו כאן, לצד מופעים מסורתיים שחוגגים ומשמרים את היצירה האתיופית האותנטית.
השנה לראשונה הפסטיבל חוצה את גבולות ישראל ויקיים אירועים מקבילים באתיופיה וכן בארה"ב. מתוך תקווה לספר את סיפורה של הקהילה גם מחוץ לגבולות ישראל. מעטים מכירים את ההיסטוריה העשירה של קהילת ביתא ישראל, את שושלות המלכים היהודים ששלטו באתיופיה, את המאבקים העיקשים של הקהילה לשמר את המסורת- את המסורת היהודית בגולה ואת המסורת האתיופית כיום כאן בישראל.
פסטיבל הסיגדיאדה בהפקת תיאטרון הנפש וגור אריה הפקות זוכה לשותפים רבים, משרד התרבות, מפעל הפיס, העיריות וגופים נוספים התומכים בפרויקטים חברתיים בתחום התרבות.
הפסטיבל קידם ומקדם שיתופי פעולה שונים שמטרתם לקיים במהלך פרויקטים וחיבורים בין אומנים, כמו גם אירועים נוספים שיאפשרו לקהל הרחב להכיר, לטעום, ליהנות מהיצירה והתרבות האתיופית-ישראלית.
ברכות :
תושבים יקרים
אנו שמחים וגאים להזמינכם לחגוג איתנו את הסיגדיאדה – פסטיבל החוגג את תרבותם של יהודי אתיופיה, ומביא את סיפורם בעבר ובהווה.
פתגם יהודי אתיופי אומר "חוכמה בבטן – כמו אור בכד", כדי שהחכמה תאיר, יש לחשוף ולשתף אותה. על כן אנו מזמינים אתכם להשתתף בחגיגות החכמה והאור המיוחד של בני העדה, בסמוך לחג הסיגד המסורתי, המתקיים שבעה שבועות אחרי יום הכיפורים.
בפסטיבל ישתתפו כל המסגרות החינוכיות בחבל, מגני הילדים ועד בית הספר התיכון, וותיקי החבל, נוער, מבוגרים וכל המשפחה. זו הזדמנות יוצאת דופן לטעום מתרבותם הייחודית של יהודי אתיופיה, כאן אצלנו קרוב לבית.
מצפים לראות את כולכם
ענת, עדי וצוות המתנ"ס
הכניסה חופשית לכל אירועי תרבות לכל הגילאים.
מוזמנים לרכוש כרטיסים להצגות שלנו
המתמודדות השנה בפסטיבל אסיטז', בתיאטרון הקאמרי .
"שניים על גג אחד" , שיציג ביום 22.8.19, בשעה 16:30
ו"ימי שלישי עם מורי" - שיציג ביום 15.8.19 - בשעה 16:30
רכישת כרטיסים - בקופות ובאתר הקאמרי
בטקס פרסי אסיטג' 2018, תחרות ההצגות הנבחרות של השנה.
איזה יופי של חגיגה! למעשה עשינו אותה כדי להודות לכם, השותפים שלנו לאורך הדרך אך יצא שאנחנו אלה שזכינו בברכות בלתי נשכחות ובמתנות מדהימות שהכנתם עבורנו. מצרפת תמונות המעידות שלא הגזמתי, ציטוטים וסרטונים מדליקים.
ובנימה אישית, לא תמיד אנו מודעים להשפעה ולהשלכות של העשייה שלנו, פשוט עובדים, לפעמים העייפות מצטברת, האכזבה גורמת ייסורים או הטיפול בשוטף אופף את המשמעויות שמעבר. אז דעו לכם שאחרי המסיבה נוספו לי נחת רוח ושביעות רצון מכל מלאכתנו, ובזכותכם כעת אני מסתובבת לי קצת מרחפת וחולמנית. תודה רבה לכם מכל הלב!
קטעים מהברכות:
רזי אמתי- יו"ר אסיטז'- המרכז הישראלי לילדים ונוער:
כחבר אסיטז' אנו גאים בפעילות הענפה ויוצאת הדופן של תיאטרון הנפש, לא רק בארץ אלא במיוחד ברחבי העולם, באין ספור פסטיבלים בינלאומיים וקהילות יהודיות באשר הם. בכך הפך תיאטרון הנפש לשגריר מרכזי ומוביל המייצג את התיאטרון הישראלי, מביא כבוד והישגים רבים לתרבות הישראלית ולמדינת ישראל. ביום חג זה אנו מברכים את התיאטרון ומחזקים את ידיהם של האוורד ריפ וביאטריס הל ואיתם כל צוות התיאטרון.
נאווה ביק- יו"ר א.ל.ה - האגודה לתיאטראות ולאומנויות הבמה לילדים ולנוער:
אתם תיאטרון הנפש הנכם חלק חשוב ומשמעותי בתחום התיאטרון לילדים ולנוער בארץ בולטים, בעשייה וביצירת הפקות הנוגעות בתכנים ייחודיים שהם לב ליבה של החברה בישראל... אתם שגרירים של מדינת ישראל ומביאים כבוד רב הן למדינה והן לתחום תיאטרון ילדים בישראל. והעיקר, מי ייתן ותמשיכו להיות מקסימים, נדיבים, אמינים ומוכשרים עד 120....
חגית בודנקין ואסנת זיביל- יוצרות :
ויש את הבית. תיאטרון הנפש. בית עם אמא ואבא. תיאטרון הנפש, באומץ רב, מתמודד עם נושאים שחייבים לדבר עליהם ולא לטאטא אותם מתחת לשטיח. האווי וביאטריס, אתם משקיעים זמן וכסף וחיוכים וביחד עם זה, אתם לא מתפשרים. ההצגות חייבות להיות מרגשות, וחזקות ואמנותיות. אין כאן חצי עבודה... הרבה תודה ועוד יותר הרבה אהבה...
אורה שטרן - חברת נפש:
איזה ערב גדול, מרגש ומשמעותי היה אתמול...הרגשתי כמה מעריכים ואוהבים אתכם השותפים שלכם, בצדק!!! מהנהג ועד נציגת שגרירות קנדה. בניתם בית של יצירה רבת פנים ותרבויות....
הלינק לחגיגות:
https://www.youtube.com/watch?v=xN8x3EFvgTE&feature=youtu.be
הסיגדיאדה- פסטיבל לתרבות אתיופית ביוזמתו וניהולו האומנותי של היוצר שי פרדו, הוא פרויקט יוצא דופן אליו תאטרון הנפש מתחבר מכל הסיבות הנכונות!
הסיגדיאדה היא פנינה אמנותית ייחודית שמטרתה היא חשיפת התרבות הישראלית- אתיופית. לפסטיבל אמירה חברתית ערכית חזקה המתכתבת עם ערכי התיאטרון וחברה השואפת לצמיחה תרבותית, לפלורליזם ושוויון.
ב11-12-13 לאוקטובר 2018, במתחם תיאטרון הבימה, תל אביב, 3 ימי חוויה חד פעמית!
ב16-17 לאוקטובר 2018, ביוקנעם
ב5 -6 לנובמבר 2018, ק. עקרון
בקרו בפייסבוק- סיגדיאדה - פסטיבל לתרבות אתיופית
הסיגדיאדה היא פרויקט יוצא מן הכלל ביוזמתו ובניהולו האומנותי של היוצר שי פרדו, וכעת תיאטרון הנפש שותף לעשייה המרגשת והחשובה.
הסיגדיאדה- פסטיבל לתרבות אתיופית היא פנינה אומנותית שמטרתה לחשוף את יופייה וגווניה של התרבות הישראלית- אתיופית .לפסטיבל גם אמירה חברתית חזקה המתכתבת עם יעוד של התיאטרון ולמען חברה ישראלית ערכית, שיוויונית ופלורליסטית.
ב9-11 לנובמבר 2017 בתיאטרון הבימה, תל אביב, 3 ימי חוויה עוצמתית.
פייסבוק- סיגדיאדה - פסטיבל לתרבות אתיופית
כבוד לנו ולכל היוצרים.
פרויקט שתיאטרון הנפש חבר אליו מכל הסיבות הנכונות, הסיגדיאדה היא פנינה אומנותית הבאה לחשוף את יופייה וגווניה של התרבות הישראלית- אתיופית וגם אמירה חברתית חזקה המתכתבת עם יעודו וכל ערכי התיאטרון.
הפסטיבל הוא פרויקט של העצמה המציג את התרבות האתיופית מבחינת הייחודי, המקורי והעשיר ושלה לא ממקום של קיפח. בשל כך היא נוצרה למען כולנו, חברה הישראלית מכבדת ומכובדת אשר ששואפת לשיוויון, לפלורליזם ולאיכות חיים.
בפעם ראשונה, ביקנעם, 2-3/11/2017.
פייסבוק- סיגדיאדה - פסטיבל לתרבות אתיופית
כבוד לנו ולכל היוצרים.
סיגדיאדה - 2016 פסטיבל לתרבות אתיופית
ביוזמתו ובניהולו האומנותי של היוצר שי פרדו, בהפקת התאגיד הממלכתי המרכז למורשת יהדות אתיופיה, גוא אריה הפקות, תאטרון הבימה ותאטרון הנפש שהשנה הצטרף כשותף לעשייה המרגשת והחשובה.
פסטיבל הסיגדיאדה, 2016 בדומה לפסטיבלים שקדמו לו יביא לקדמת הבמה את התרבות האתיופית והיוצרים יוצאי הקהילה ויאפשר לקהל הרחב לטעום, לשמוע, להכיר את הקהילה האתיופית דרך האומנות. בחברה הישראלית ישנם לצערינו גילויי גזענות שמקורם לרב בבורות וחוסר הבנה תרבותית. אומנות ותרבות הן גשר ושפה ללא מילים. אנו תקווה שבאמצעות הפסטיבל ופרויקטים דומים נוספים תיבנה חברה הטרוגנית שמכבדת ומכילה את מגוון התרבויות והאנשים. רק בחברה כזאת יפחתו תופעות האפליה והגזענות.
לינקים לחלק מהופעות הסיגדיאדה 2016
http://youtu.be/6W5Ri8RfEfo
http://www.youtube.com/watch?v=Bw2PPTyQ9AI&list=RDBw2PPTyQ9AI
https://www.youtube.com/watch?v=Uo9_33xd5t4
לינק לפייסבוק עם פרטים:
https://www.facebook.com/Sigdiada/
כולכם מוזמנים לבוא ולחגוג עימנו
סמיילבורגר, קול אחד, מר גרין, אסונות וניסים!
אנו מזמינים אתכם להצגה עטורת פרסים "הנשיקה הראשונה" על פי ספרו של יורם טהרלב, ב20-9-2016, בשעה 17-30, בהיכל התרבות רחובות.
ביוזמת מפעל הפיס, משרד התרבות והספורט ופורום מוסדות התרבות.
מאחלים בהצלחה ובטוחים שההצגה המקסימה שכנים תכבוש גם את הקהל הצרפתי
כמדי שנה אנו מוזמנים להציג במסגרת פסטיבל אבבה אשר חושף את מיטב היצירות של יוצרים אתיופים. ההצגות יחיד במינו ובאמהרית זה נשמע יותר טוב יוצגו ברחבי הארץ בארועים חגיגיים.
20 למאי 2014 - לקפוץ מעל העננים - הצגה חגיגית לכלל התלמידים המצטיינים בפרויקט מחויבות אישית, בעיר הרצלייה , במשכן לאמנויות הבמה.
מידי שנה אירגון LEAD העוסק בטיפוח מנהיגות אצל בני נוער מזמין אחת מהצגות התיאטרון. השנה נבחרה באמהרית זה נשמע יותר טוב, העוסקת גם היא בסיפורו המעורר השראה של השחקן האתיופי יוסי וואסה.
ההצגה יציאת מצרים המספרת על מלחמת יום כיפור, מתוך זיכרונותיה של ילדה, הופיעה בבית חיל האוויר בהרצליה עבור חיילי צה"ל.
במסגרת הכנס ארצי לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות – משרד המשפטים, הוצגה ההצגה בגני התערוכה בתל אביב.
קישור לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות - משרד המשפטים
קישור לכנס לציון בינלאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות
29 לאוקטובר 2013 - לקפוץ מעל העננים - ההצגה הוצגה בכנס ארצי של תרבות ישראל של משרד החינוך בת"א, בפני 1000 מורים ואנשי חינוך העוסקים בנושא קבלת האחר. ההצגה זכתה לביקורות נלהבות
ההצגה המזוודה של חנה נבחרה ע"י יד ושם להציג ב- 10 ישובים ברחבי הארץ, במסגרת פרוייקט "מחוייבות לזכרון".
במסגרת הפרוייקט הילדים צפו בהצגה והשתתפו בסדנאות על נושא השואה בהנחיית צוות יד ושם.
ארבעה הצגות של תיאטרון הנפש, המתורגמות לאנגלית, משתתפות בחשיפה הבינלאומית :
המזוודה של חנה, יחיד במינו, באמהרית זה נשמע יותר טוב, שכנים.
הביקורות מהללות ובעקבות החשיפה, ההצגות מוזמנות להופיע ברוסיה, פינלנד, פולין, טאייון ועוד!