מעורבות בקהילה הוא אחד הנושאים החשובים לנו, אנו אכן מאמינים ביכולתו של התיאטרון להעצים, להשפיע ולתרום ליחיד ולקהילה
היום רבות מהצגות התיאטרון עוסקות בנושאים של מעורבות חברתית וחשיבותה, ערך הנתינה, ההתנדבות וקבלת האחר, ביניהן השליש השלישי, באמהרית זה נשמע יותר טוב, לקפוץ מעל העננים.
תיאטרון הנפש תורם הצגות למוסדות וארגונים שונים העוסקים בערכים אלו ובכך אנו מסייעים להם לסייע לאחרים. ההצגה השליש השלישי נתרמה לעמותת ער"ן, נשות הדסה, כפר הנוער "ימין אורד" לאחר השריפה הגדולה ועוד. ההצגה באמהרית זה נשמע יותר טוב נתרמה לעמותות של משפחות נפגעות טרור וקהילות אתיופיות ברחבי הארץ, כך גם ההצגה ידיים זרות אשר הופיעה רבות במרכזי קליטה. ההצגה לקפוץ מעל העננים הוצגה בכנס הארצי של ארגון "lead", ההצגה החיוך של אלון הופיע בערב גאלה של עמותת "אקי"ם, ההצגה סוויזי בנזי מת נתרמה לעמותת קו לעובד ועוד.
ההצגות התיאטרון הופיעו גם בפני ועדות הכנסת השונות: ועדת החינוך, ועדת העבודה והרווחה, וועדה החוקרת אלימות בספורט. אוהד שרוף, ילדה קשה ורק בסרטים השפיעו על דעת חברי הועדות ואף שימשו בסיס לדיונים ציבוריים. חלקן אף נבחרו על ידי מציל"ה- המועצה לצמצום עבריינות נוער- והוצגו מטעמה בבתי ספר עם אוכלוסייה בסיכון גבוה של התדרדרות לפשיעה.
תיאטרון הנפש לוקח חלק באירועי תרבות והשתלמויות מקצועיות. ההצגה לקפוץ מעל העננים נבחרה להציג בכנס ארצי של תרבות ישראל של משרד החינוך, בכנס הארצי לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות של משרד המשפטים, בכנס במה ללא מגבלות של הג'וינט, באירועים חגיגיים לתלמידים מצטיינים בפרויקט מחויבות אישית.
הצגה יחיד במינו הציגה בכנסים של המוקד לקליטה ברחבי הארץ. ההצגות אלו הן תמיד תחילתו של תהליך חינוכי- חברתי אשר מתרחב ומתפשט הלאה למעגלים אנושיים נוספים.
לצורך הרחבת החוויה התיאטרלית אנו עורכים חומרי העשרה לצפייה בתיאטרון, חומר רקע לתכני ההצגות ורעיונות לדיון מעמיק שלאחר הצפייה.
נאמנים לחזון התיאטרון לעסוק ביצירה רב תרבותית, תיאטרון הנפש מפיק משנת 2016 את פסטיבל הסיגדיאדה, פסטיבל לתרבות אתיופית, בשיתוף גור אריה הפקות.
הפסטיבל, פרי יוזמתו ובניהולו האומנותי של שי פרדו, מהאומנים הבולטים של הקהילה, נוצר במטרה לחשוף את יופייה וגווניה של התרבות האתיופית במיינסטרים התרבותי הישראלי.
בתכנית הפסטיבל יצירות בכל תחומי האומנות והתרבות- מוסיקה, שירה, מחול, קולנוע, תיאטרון, סטנד-אפ, עיצוב אופנה, אומנות פלסטית ועוד.
הסיגדיאדה הוא גם פרויקט של העצמה חברתית המציג את התרבות האתיופית מבחינת החדש והמקורי ועל כן הפסטיבל הוא למען כולנו, החברה הישראלית השואפת להתחדשות, אחווה ואיכות חיים.